Terug

Volg Hart van Nederland

Werknemers in gehandicaptenzorg kunnen tot 8 procent loonsverhoging krijgen

Werknemers in gehandicaptenzorg kunnen tot 8 procent loonsverhoging krijgen

nieuws

18 mrt 2022, 07:05

Zorgbonden hebben met werkgeversorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De 190.000 werknemers in de gehandicaptenzorg krijgen een structurele loonsverhoging die kan oplopen tot ruim 8 procent en het minimumuurloon is vastgesteld op 13 euro, melden de bonden FNV en NU’91.

Er is maanden onderhandeld over een nieuwe cao. Vorige maand waren de gesprekken helemaal vastgelopen. De partijen konden het toen niet eens worden over de stijging van de lonen. De nieuwe cao geldt met terugwerkende kracht per 1 oktober 2021, toen de oude cao verliep, en loopt tot en met 31 januari 2024.

'Maximaal haalbare'

"We hebben nu echt het maximaal haalbare eruit gehaald op het gebied van loon", reageert Karim Skalli van FNV Zorg & Welzijn. "Willen we in de toekomst de garantie houden dat het loon verhoogd wordt, dan is het ook essentieel om snel samen met werkgevers richting Den Haag op te trekken. We gaan nu met onze leden in beraad over het bereikte resultaat."

"Wij zijn blij dat er nu ook voor de zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg goede afspraken zijn gemaakt over het structureel verhogen van het salaris", zegt voorzitter Stella Salden van NU’91.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.