Terug

Volg Hart van Nederland

Eigenaar 'asielhotel' in Albergen wil af van verkoop, COA stapt naar de rechter

Eigenaar 'asielhotel' in Albergen wil af van verkoop, COA stapt naar de rechter

nieuws

26 aug 2022, 11:33

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaresse van het zogenoemde 'asielhotel' in Albergen. De eigenaresse probeert onder de verkoop van het hotel aan het COA uit te komen, omdat die volgens haar op onjuiste gronden is gebeurd.

In de koopovereenkomst was geregeld dat de overdracht van Hotel ‘t Elshuys op 29 augustus zou plaatsvinden. Recent stuurde de eigenaren echter een brief dat ze van de koop afzagen omdat er vooraf niet duidelijk was verteld dat er 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel gehuisvest zouden worden.

Volgens het COA is daar echter, sinds het eerste contact in april, altijd duidelijkheid over geweest. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers stapt nu naar de rechter. "De enorme druk op de capaciteit van het COA maakt dat elke plek telt. Het COA heeft daarom een kort geding aangespannen om de koop door te zetten", meldt het COA op Twitter.

Maandag om 13:00 uur dient het kort geding in de rechtbank in Almelo. De rechter zal waarschijnlijk dezelfde dag uitspraak doen.

Onrust

Het bericht dat het COA een hotel in Albergen, dat onder Tubbergen valt, had gekocht om daar asielzoekers onder te brengen, zorgde voor veel onrust in de gemeente. De aankoop was zonder medeweten van de gemeente gedaan.

De eigenares van het hotel en haar advocaat waren niet bereikbaar voor commentaar.

ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.