Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen: 'Het is een belediging voor het volk dat Promes in Oranje speelt'

EK

21 juni 2021, 22:34

Johan Derksen heeft zich maandagavond na afloop van de EK-wedstrijd van Nederland tegen Noord-Macedonië kritisch uitgelaten over invaller Quincy Promes. De buitenspeler van Oranje is omstreden, omdat hij verdacht wordt van een steekpartij waarbij zijn neef het slachtoffer was.

"Ik vind het echt een belediging voor het hele Nederlandse volk dat Promes een Oranje-shirt draagt", zei Derksen in de uitzending van De Oranjezomer. "Dan kan hij wel zeggen dat hij onschuldig is, en je bent onschuldig in dit land tot je veroordeeld bent, maar de berichten die uit de misdaadhoek komen spreken boekdelen."

Het slachtoffer zou vorig jaar juli tijdens een familiefeest in Abcoude in zijn knie zijn gestoken door de Oranje-speler. Promes zat in december een paar dagen in de cel nadat de neef naar de politie was gestapt. Hij bleef daarna verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De voetballer ontkent zijn neef te hebben gestoken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.