Terug

Volg Hart van Nederland

Engelse pubgasten in rouw gedompeld na overlijden van 'hun Queen Elizabeth'

Engelse pubgasten in rouw gedompeld na overlijden van 'hun Queen Elizabeth'

nieuws

8 sep 2022, 22:17

Heel Engeland is in diepe rouw gedompeld, maar ook vanuit Nederland leven we mee met de tragiek van het Britse koningshuis nu koningin Elizabeth is overleden. In Leiden bij de Britse pub The North End volgen ze het nieuws op de voet. De Engelse tv-zender BBC staat al de hele dag aan.

Het nieuws komt als een 'shock' binnen voor barman Kamall. "Het voelt gek. Ze was zó belangrijk voor ons. Het is een trieste dag. Ik heb veel familie in Engeland dus ik maak mij grote zorgen", vertelt de barkeeper van de pub.

'Ik ken Engeland niet zonder de koningin'

Een gast vindt het onwennig dat haar thuisland nu geen koningin meer heeft. "Ik ken Engeland niet zonder de koningin, dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat voelen nu we zonder haar zijn". Het overlijden van de koningin zorgt voor een grote impact in het land. Bij Buckingham Palace zijn massaal mensen samen gekomen en ook bij Balmoral Castle in Schotland, waar de Britse koningin is overleden, staat een groep mensen in de stromende regen bij de hekken.

"Het is heel triest. Ze is zo lang koningin geweest, ze heeft zoveel meegemaakt en gedaan. Ze was een icoon, niet alleen voor de Engelsen, maar voor de hele wereld", vertelt een Engelsman. "Ze was heel belangrijk voor heel veel Engelsen".

Niet onverwachts

Ondanks de grootschalige rouw komt het overlijden van de Britse Koningin Elizabeth niet geheel onverwachts. "Ze was heel oud dus we wisten dat haar tijd om te gaan eraan zat te komen", vertelt Kamall. Al eerder vandaag ging er verontrustend nieuws rond over 'The Queen Mother' nadat de Britse koninklijke familie een statement op hun website plaatste met zorgen over de gezondheidssituatie van de Koningin.

'Het wordt wennen aan deze verandering'

Vanaf het moment dat Elizabeth de ogen voorgoed had gesloten is Charles koning en morgen, op de dag ná het overlijden van de koningin, wordt hij formeel gekroond tot koning Charles III.

"Het is een natuurlijke rang in de monarchie dat Charles de koning wordt, maar hij is ook heel erg oud". Het blijft voor de Engelsen in de pub een vreemde gewaarwording dat 'hun queen' er niet meer is. "Nu krijgen we een koning. Het heeft tijd nodig om aan deze verandering te wennen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.