Politiek
12 apr 2018, 12:55
Kamerlid Peter Kwint kreeg woensdag veel aandacht, nadat de voorzitter van de Tweede Kamer, Kahija Arib, hem aansprak op zijn kledingkeuze. De SP-politicus droeg geen colbertje, maar een t-shirt met korte mouwen, waardoor zijn tatoeages goed te zien waren. Maar hoe erg is dat eigenlijk? "Waar is uw jasje?", vroeg Arib streng. "Dat vraag ik me al jaren af", antwoordde Kwint, tot hilariteit van de Kamer. "Ik heb een hele langzame wasmachine en een slechte stomerij." Een jasje in de Tweede Kamer is overigens niet verplicht.
Het is niet de eerste keer dat een politicus wordt aangesproken op zijn kledingkeuze. Vicepremier Hugo de Jonge kwam in opspraak nadat hij de aandacht trok met zijn witte schoenen met bloemetjes op het bordes naast Rutte, afgelopen oktober. Lees ook: Bordesfoto Rutte III trekt veel bekijks Daar hadden veel critici een punt, de dresscode voor de bordesfoto is immers tenue de ville. In de Tweede Kamer geldt geen dresscode, maar toch vindt Arib dat Kamerleden er representatief uit moeten zien. Voor een officiële dresscode voelt ze echter niets. Lees ook: Een net pak geen garantie voor een goede vergadering Ook in het verleden vielen sommige Kamerleden op door niet mee te doen aan jasje-dasje. Zo werd toenmalig PvdA-parlementariër Hans Spekman, bekend om zijn truien, er ooit op aangesproken door zijn fractieleider Wouter Bos. Maar hoe erg is het eigenlijk dat politici en andere hoogwaardigheidsbekleders er netjes uitzien. En wat is netjes? Laat jouw mening achter op Facebook of stem op onze poll op onze website.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.