Terug

Volg Hart van Nederland

Amalia draagt huwelijksdiadeem van moeder Máxima bij galadiner in Oslo

Entertainment

17 juni 2022, 21:52

Prinses Amalia draagt vrijdagavond het huwelijksdiadeem van haar moeder bij een in Noorwegen. Verder draagt de kroonsprinses een roze jurk met een blauwe sjerp.Koningin Máxima heeft ondertussen een groot interview gegeven op televisie: "Het is hard werken."

Koning Willem-Alexander, Máxima en Amalia zijn op dit moment in Oslo voor een galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. De tiara werd al eerst opgemerkt door royaltydeskundige Josine Droogendijk, bekend van modekoninginmaxima.nl.

Diadeem komt uit 1965

"Het frame van het diadeem is relatief nieuw en stamt volgens de catalogus over juwelier Steltman uit 1965", vertelt Droogendijk over het diadeem dat Amalia draagt. "De diamanten sterren komen uit Emma's collectie en zijn naar verluidt een geschenk van de Von Wieds." Voor Amalia is het haar eerste officiële reis als Prinses van Oranje.

Bij het feest voor Ingrid Alexandra zijn ook veel leden van andere Europese koningshuizen aanwezig, waaronder meerdere troonopvolgers. Naast Amalia (18) hebben ook prinses Elisabeth van België (20), prinses Estelle van Zweden (10) en de nog jonge prins Charles van Luxemburg (2) acte de présence gegeven.

'Koningin zijn is geen sprookje'

Vrijdagavond heeft Máxima ook een groot tv-interview gegeven. Tegen de internationale nieuwszender Al Jazeera vertelde ze dat koningin zijn niet zomaar een sprookje is. "Het is harder werken dan alles wat ik hiervoor heb gedaan. En ik heb bij een bank gewerkt in New York, waar ik zestien uur per dag maakte."

Máxima zei dat ze haar rol op haar eigen manier invult. "Ik hoop zelf dat ik iets kan bijdragen met mijn talenten." De ideale koningin bestaat dan ook niet, vindt de vorstin. "Elke koningin is anders. Ook mijn dochter zal het op een andere manier doen dan ik. Het enige wat ik haar kan meegeven is om te gaan voor wat je leuk vindt en je energie geeft."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.