Terug

Volg Hart van Nederland

Derksen 'kapt ermee' na ophef: 'Cancel- en wokecultuur is tegen mij'

Entertainment

28 apr 2022, 22:10

Johan Derksen heeft donderdagavond bij Vandaag Inside aangegeven 'te kappen' met het programma. Dat zegt hij nadat hij zijn uitspraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag als 'uitglijder' heeft gekarakteriseerd. "Het is een grote chaos bij het programma, en het is mijn schuld."

Derksen onthulde dinsdag een "jeugdzonde" waarbij hij na een wilde stapavond een door de alcohol bewusteloos geraakte vrouw naakt achterliet met een kaars tussen de benen. Woensdagavond nuanceerde Derksen het verhaal enigszins door te stellen dat hij de vrouw in kwestie niet met de kaars had gepenetreerd, maar hem op een sokkel tussen de benen van de vrouw had gezet.

Donderdag vertelde hij nog meer over de situatie, en zegt dat hij het niet handig had aangepakt. "Ik heb het verteld op een manier van een smeuïge anekdote waar het onderwerp zich niet voor leende", zegt hij. Bovendien zegt hij dat hij het in de hitte van de strijd het verhaal ook eerst verkeerd vertelde: "Dat doe je voorbarig zonder de kennis te hebben. Dat is een uitglijer van mij."

Onbeschaafd gedragen

"Ik heb me zeer onbeschaafd gedragen, maar het had niks te maken met een aanranding", zegt hij. Maar tot een echt excuus is het nog niet gekomen van Derksen. Wel ziet hij de gevolgen van zijn uitlatingen. "Ik ben overal ontslagen. Als een soort misdadiger", refereert hij aan het besluit van verschillende regionale omroepen om zijn radioprogramma niet meer uit te zenden.

Volgens Derksen schiet de 'wokecultuur van cancelen' door. "Voor een type als ik als provocateur is geen ruimte meer, omdat dat louter tot rellen met afhakende sponsoren leidt." Hierbij stelt hij de cultuur niet te beschuldigen, maar een constatering te doen. "Als heel Nederland een hekel aan je heeft, kan je niet zeggen dat heel Nederland gek is."

Einde?

Of deze uitzending echt de laatste is, blijft in het midden. Wilfred Genee wil alleen doorgaan als Derksen van de partij is, maar voor Derksen is het klaar. "Het is mooi geweest."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.