Terug

Volg Hart van Nederland

Deze Nederlander wordt tijdelijk de drummer van U2 tijdens concertreeks in Las Vegas

Entertainment

13 feb 2023, 09:55

Krezip-drummer Bram van den Berg neemt komend najaar tijdelijk bij U2 achter het drumstel plaats. De Nederlandse muzikant staat de Ierse groep bij tijdens een reeks concerten in Las Vegas.

U2 kondigde de shows in de Amerikaanse gokstad aan en maakte ook bekend dat Van den Berg invalt voor drummer Larry Mullen Jr. Die liet eerder al weten dat hij een operatie moest ondergaan en daardoor tijdelijk uit de running zou zijn. Het is niet duidelijk waaraan hij is geopereerd.

Wennen zonder Larry

De band zegt te moeten wennen zonder Larry te spelen, maar heet Van den Berg van harte welkom. De groep noemt hem een "kracht op zich". Het is niet duidelijk hoe U2 bij de Nederlandse drummer terecht is gekomen.

Van den Berg stapt voorlopig wel uit Krezip. Doordat de drummer tijdelijk bij U2 gaat drummen, heeft hij het te druk. "We gaan hem de komende tijd dan ook verschrikkelijk missen", schrijft Krezip maandag op Instagram.

Ongelofelijk trots

De groep is "ongelofelijk trots" op Van den Berg. "Dat een legendarische band als U2, bovendien één van Bram’s favoriete bands, nu op zijn pad is gekomen is niet te bevatten! En ook weer wel, want wij weten natuurlijk al lang hoe goed hij is..!"

Krezip gunt de drummer "dit gigantische avontuur als geen ander, wetende dat ie over een tijdje ook weer bij ons terugkeert." Bram Hakkens zal Van den Berg vervangen tijdens de aankomende clubtour en festivals.

Iedere dag maakt Hart van Nederland de podcast TV-TALK, waarin de opvallendste televisiefragmenten besproken worden:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.