Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden mensen op Malieveld voor Anouk die jawoord geeft tijdens concert

Duizenden mensen op Malieveld voor Anouk die jawoord geeft tijdens concert

Entertainment

11 juni 2022, 21:40

Duizenden bezoekers hebben zich zaterdagavond rond 19.00 uur al verzameld op het Malieveld in Den Haag voor het concert van Anouk. De zangeres zal er later op de avond op het podium ook trouwen met haar partner Dominique Schemmekes.

"Dank jullie wel, goedenavond allemaal", zei de zangeres na het applaus dat ze kreeg na het zingen van haar eerste nummer. "Welkom. Fijn dat jullie er zijn op deze nogal bijzondere avond. Ik ga je eerlijk zeggen: ik ben vreselijk nerveus voor alles wat er komen gaat", bekende ze. De 47-jarige artieste bedankte de 40.000 aanwezigen daarna nogmaals voor hun komst.

De zangeres is zaterdagavond gekleed in een wit sportjasje met zwarte strepen. Of dat ook de outfit is waarin ze later in het huwelijk treedt, is nog niet bekend.

Witte strikken en sluiers

Een aantal bezoekers heeft extra uitgepakt voor de publieke plechtigheid. Zo heeft een groepje vrouwen speciaal voor de gelegenheid witte strikken van kant op het hoofd gezet en een aantal mensen draagt een witte sluier. "Anouk gaat trouwen dus daar wilde ik een beetje aandacht aan geven", zegt een vrouw die zo’n sluier draagt.

Toch lijken de meeste bezoekers zaterdagavond toch vooral voor de muziek te komen, en niet speciaal voor de trouwerij van de zangeres en haar partner. "Wij vinden Anouk gewoon leuk", zeggen een man en een vrouw die "al heel lang kaartjes" hebben. "En het is lekker dat het buiten is", vinden ze.

Alleen voor het concert

Twee bezoeksters geven aan Anouk op Paaspop te hebben gezien en daardoor ook nu van de partij zijn. "We vonden haar heel tof. En er waren nog kaartjes, dus toen hebben we die nog gekocht." Ook een man die met een vriend is gekomen zegt '"meer voor de gezelligheid" te komen dan voor het huwelijk. "Even een avondje weg, even eruit", zegt hij.

Ook een vrouw die in de rij voor de munten staat en met een man is gekomen, zegt dat zij "alleen voor het concert" zijn gekomen. "We worden nu in een keer ook geconfronteerd met het trouwen. Maar we hadden al een kaartje."

40.000 bezoekers verwacht

Het concert van Anouk is zaterdag voorafgegaan door voorprogramma's van S10 en Frenna. Voor het concert en de huwelijksvoltrekking van hoofdact Anouk worden zo'n 40.000 mensen verwacht.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.