Terug

Volg Hart van Nederland

Hardstyle-dj Delete dood gevonden in Waalwijk, fans rouwen: 'We zullen je nooit vergeten'

Hardstyle-dj Delete dood gevonden in Waalwijk, fans rouwen: 'We zullen je nooit vergeten'

Entertainment

1 mei 2022, 12:18

Fans rouwen om het overlijden van harstyle-dj Delete. Ryan Biggs - zoals de Australische artiest eigenlijk heette - werd zaterdagavond dood gevonden in zijn huis in Waalwijk. "Je verdiende een gelukkiger leven en hebt ons te snel verlaten."

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een overleden persoon in een woning aan de Wielrenner in Waalwijk. Agenten troffen binnen het lichaam aan van Biggs. De recherche deed uren onderzoek naar de doodsoorzaak, uiteindelijk vertrok in de loop van de nacht een lijkwagen met daarin het stoffelijk overschot van de dj.

'Een absolute legende'

Het is nog onduidelijk waar Biggs aan is overleden, maar de politie bevestigt aan Omroep Brabant dat er geen sprake is van een misdrijf. "Met pijn in ons hart bevestigen we dat Ryan Biggs aka Delete gisteravond is overleden", valt te lezen op de Facebook-pagina van de dj. "Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden, collega's en fans. Rust zacht Ryan."

(Tekst gaat verder onder Facebook-bericht)

Fans van de hardstyle-dj reageren geschokt op het nieuws. "Erg verdrietig nieuws. Ryan was een van de beste producers en artiesten in de scene. Een ware legende", laat Harri weten. "Een groot verlies voor de wereld en de hardstyle-scene! Ryan, je was een absolute legende en een inspiratie voor velen", aldus Celeste.

Depressie en angsten

Biggs verhuisde in 2013 vanuit Australië naar Nederland. De artiest was open over de problemen met zijn geestelijke gezondheid. Vorig jaar vertelde hij over zijn jarenlange worstelingen met depressie en angsten. Klachten die volgens hem door de coronacrisis alleen maar verergerden.

"Je verdiende een gelukkiger leven en hebt ons te snel verlaten", reageert fan Lynn verslagen op de dood van haar idool. "De herinneringen en muziek die je achterlaat zullen voor altijd worden gekoesterd." Daar is Celeste het roerend mee eens: "Je zal voor altijd geliefd blijven en nooit vergeten worden."

Zie jij het leven niet meer zitten en heb je gevoelens over zelfdoding? Praten kan opluchten. Je kan 24 uur per dag, zeven dagen per week anoniem chatten via 113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis).

Beeld: DJ Delete via Facebook

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.