Terug

Volg Hart van Nederland

Friends-reünie vanavond voor het eerst op Nederlandse tv, megafan Annemarie gaat kijken

Friends-reünie vanavond voor het eerst op Nederlandse tv, megafan Annemarie gaat kijken

Entertainment

28 mei 2021, 11:35

Na maanden wachten kunnen Nederlandse fans van Friends zich vrijdagavond eindelijk vergapen aan de reünie van hun favoriete serie. Voor de speciale aflevering kwamen alle zes hoofdrolspelers na zeventien jaar weer bij elkaar in hun vertrouwde studio.

De show ging donderdag wereldwijd in première op HBO Max, maar is vrijdagavond om 20.30 uur voor het Nederlandse publiek te zien op SBS6. Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matthew Perry, David Schwimmer en Matt LeBlanc blikken terug op hun tijd bij de succesvolle show.

In de filmstudio van Warner Bros, waar tussen 1994 en 2004 tien seizoenen van de razendpopulaire Amerikaanse serie werden opgenomen, halen de acteurs herinneringen op. Ook testen ze elkaars kennis van de show en gaan terug naar enkele memorabele sets. Daarnaast laten ze zich voor een live-publiek interviewen door presentator James Corden.

'Opnieuw aan het kijken'

Nederlandse fan Annemarie Degens-Klompenhouwer is inmiddels de tel kwijt geraakt, zo vaak heeft ze Friends (terug)gekeken. "Mijn man Jip en ik zijn nu weer bezig, ik denk dat het de achtste of negende keer is dat we de serie in zijn geheel kijken. En dat is nog los van de afleveringen die ik vroeger altijd op tv zag", vertelt ze aan Hart van Nederland.

Ondanks dat het deze maand zeventien jaar geleden is dat de laatste aflevering van de bij velen geliefde sitcom werd uitgezonden zijn Annemarie en haar man er nog dagelijks mee bezig. "Iedere dag maken we wel een paar keer een referentie", aldus de Amersfoortse.

Kreeften-tatoeage

Het koppel heeft zelfs een heuse Friends-tatoeage, al behoeft die voor de niet-kenner wel wat uitleg. "We hebben allebei een kreeft op ons been. Als Ross en Rachel in de serie om elkaar heen draaien, zegt iemand: she's your lobster (ze is jouw kreeft, red.). Omdat kreeften hun hele leven bij elkaar blijven", legt Annemarie uit.

Inmiddels hebben ze ook een behoorlijke collectie van Friends-spullen. "Een Lego-set, matchende kersttruien, kussenslopen met 'you're my lobster' erop", somt ze op. "Het is een beetje een ding geworden, op een gegeven moment krijg je alleen maar kreeften", lacht ze.

(Tekst gaat verder onder foto)

Friends

Friends

Friends-fan is sceptisch

Toch is ze over de nieuwe reünie-uitzending niet ronduit positief. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vrij sceptisch over ben. Het is heel leuk dat iedereen weer bij elkaar komt, maar ze hebben eerder zoiets gedaan, zonder script, de oude scenes herbeleven. Dat haalt het niet bij de echte afleveringen."

Maar dat betekent niet dat Annemarie en haar man Jip de eenmalige special aan zich voorbij laten gaan: ze zitten vrijdagavond "uiteraard" voor de buis om hun helden Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe of Joey na al de jaren weer bij elkaar te zien.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.