Terug

Volg Hart van Nederland

Toch duizenden euro's voor publiekslievelingen Toon en Maria uit de Dansmarathon: 'De teller loopt nog steeds door'

Entertainment

17 okt 2021, 22:56

Toon en Maria uit het Brabantse Lierop veroverden deze week de harten van de kijkers van de 50 uur durende Dansmarathon op SBS6. De 60-plussers hielden het tot de finale vol, maar eindigden zaterdagavond op de tweede plek, met nagenoeg lege handen. Regiogenoot Janne van Eijk is daarom een inzameling gestart.

Het dansstel heeft een zoon met een beperking en wilde graag de geldprijs van 100.000 euro geven aan de zorginstelling waar hij woont. Maar omdat ze tweede zijn geworden krijgen ze alleen tickets voor Disneyland Parijs als troostprijs. "Dat kan niet", vindt Janne, uit het nabijgelegen plaatsje Someren.

Oudste koppel

Janne vertelt aan Hart van Nederland: "We zaten met de hele familie naar de finale van de Dansmarathon te kijken. Toon en Maria komen uit onze buurt en iedereen kent ze in Lierop. We waren natuurlijk meteen voor hen natuurlijk. Ze hebben echt enorm gepresteerd en waren het oudste koppel wat over was. We hebben de hele avond gejuicht voor ze."

Helaas voor de fans van het Brabantse duo ging de hoofdprijs naar Tawatha en Jermaine. Toon en Maria moesten het doen met een tweede plek, maar zonder geldbedrag. "Dat vonden wij zo sneu", aldus Janne. "Hun geld zou gaan naar de zorgboerderij waar hun zoon zit. Hij heeft een beperking en epilepsie. Ik werk zelf ook in de zorg en het greep mij ook aan. Dus bedacht ik een crowdfundingsactie voor ze. Ik dacht er zal niet veel op gereageerd worden, als ze al een tientje krijgen is het ook goed."

Juichen in de woonkamer

Inmiddels staat de teller op meer dan 5000 euro. Janne: "Gedurende de avond begon het bedrag al op te lopen en toen werd het al snel 150 euro. Wij met zijn allen juichen in de woonkamer. Superblij! En nou loopt die teller nog steeds door. Echt heel leuk voor Toon en Maria."

Volgens Janne zijn Toon en Maria een iconisch paar in het dorpje Lierop. "Ze zien er fantastisch uit met z'n tweeën. Het hele dorp leeft mee, dat zien we ook aan de donaties. De meesten komen uit het dorpje. Toon en Maria leven erg op zelfzelf, ze zijn niet outgoing. Ze leven voor hun zoon en voor het dansen. Dansen is echt hun passie. Hun uitlaatklep vanwege de zorg van hun gehandicapte zoon. Dat is niet niks. Daarom gunnen wij het hen zo."

Het dansende duo zelf is uiteraard dolblij met de financiële bijdrage, laten ze weten voor de camera van Hart van Nederland. "Geweldig! Dat hebben we toch goed voor elkaar, hè?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.