Terug

Volg Hart van Nederland

Jan de Hoop na 33 jaar met pensioen bij Ontbijtnieuws: 'Erg spannend'

Entertainment

1 juni 2022, 15:15

Donderdag komt er een einde aan een tv-tijdperk: na bijna 33 jaar stopt presentator Jan de Hoop met het RTL Ontbijtnieuws. Een spannend moment, vertelt de 67-jarige nieuwslezer aan Hart van Nederland over zijn aankomende pensioen.

De Hoop was in 1987 voor het eerst te horen als nieuwslezer bij Veronica Nieuwsradio. Twee jaar later stapte hij over naar de televisie, bij het pas gestarte RTL-Véronique - dat later werd omgedoopt tot RTL 4. Hij zou uiteindelijk decennialang hét gezicht blijven van het ochtendnieuws op de tv-zender.

'Nog niet klaar voor afscheid'

De nieuwslezer erkent in een gesprek met Hart van Nederland dat hij nog niet klaar is voor zijn laatste uitzending. "Nog niet zo erg nee. Het is best spannend", aldus De Hoop. "Gelukkig" heeft de presentator naar eigen zeggen genoeg afleiding dezer dagen. "Het is het heel druk. Ik word veel gebeld, iedere talkshow wil me aan tafel hebben", lacht hij.

Toch presenteert De Hoop donderdagochtend om 9.00 uur toch écht zijn allerlaatste RTL Ontbijtnieuws. En wat gaat de nieuwslezer dan doen? "Morgenavond ga ik lekker uit eten met mijn echtgenoot Coen en vrijdagavond gaan we met de redactie, techniek en visagie ook uit eten."

Flessen wijn en mokken

Nu zijn vertrek nadert wordt het tv-gezicht overladen met afscheidscadeautjes. "De post rijdt wat vaker op en neer nu", vertelt hij. "Ik heb flesjes wijn en mokken gekregen." Daartussen zit ook een speciaal exemplaar van de 'concullega's' van Hart van Nederland. "Erg lief", reageert De Hoop op het presentje.

(Tekst gaat verder onder tweet)

"Ook op Twitter en Instagram heb ik duizenden lieve reacties gekregen van mensen", vervolgt de presentator. "Een vrouw die mij berichtte vertelde dat ze haar dochter kwijt was geraakt, maar dankzij het programma er bovenop kwam. Ze vond het fijn om naar te kijken. We hebben iets goeds gedaan de afgelopen 33 jaar. Dat ontroert me."

Geen speech ingestudeerd

De Hoop heeft (nog) geen afscheidswoorden ingestudeerd. "Ik zal donderdag een mooi verhaal vertellen. Er zal niks op de autocue staan en ik zal niks instuderen", belooft hij. "Ik kijk met veel dankbaarheid terug op de afgelopen 33 jaar. Dat mensen al die tijd zijn blijven kijken is heel vriendelijk", bedankt hij de kijkers van het RTL Ontbijtnieuws tot slot.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.