Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen over Baudet na Kamerrel: 'Ze moeten die gozer gewoon liquideren'

Entertainment

21 sep 2022, 23:25

Een bijzonder opvallend moment woensdagavond tijdens de aankondiging van Vandaag Inside. Tijdens de zogeheten 'promo' van het programma bespreken Wilfred Genee en Johan Derksen kort de rel die Thierry Baudet heeft veroorzaakt in de Tweede Kamer. Als mogelijk antwoord komt de analist met - op het eerste oog - een wel heel radicale oplossing: "Ze moeten die gozer gewoon liquideren."

Het duo begint de promo met een favoriet onderwerp: Sigrid Kaag. Zoals bekend is Derksen totaal geen fan van de minister. Genee vraagt hem of hij voor de verandering een keertje aardig kan doen over haar, vanwege het incident dat eerder op de dag door Baudet werd veroorzaakt. Het voltallige kabinet liep tijdens zijn spreektijd namelijk weg omdat de Forum-leider met complottheorieën begon te spuien, in het bijzonder ook gericht op Kaag.

'Die gek'

Maar daar geeft Derksen geen gehoor aan. "Ik heb haar veel fout zien doen", steekt hij gelijk van wal. "Net nog, wilde ze ingrijpen. Ging ze zitten zwaaien naar de voorzitter dat die in moest grijpen. Die is daar niet voor. Ze moet er eens even achter komen dat zij een andere rol heeft en dat niet de hele wereld om Sigrid Kaag draait."

Maar voor Baudet heeft Derksen ook geen goed woord over. Het weglopen van het kabinet noemt hij 'een gevolg van die gek, die ik vandaag nog heb zitten kijken bij Ongehoord Nieuws." Genee vraagt hem voor de zekerheid of hij op Baudet doelt. Dat kan de analist bevestigen. "Je neemt hem wel erg serieus. Je kunt hem ook het woord ontnemen en zeggen dat hij maar in de hoek moet gaan staan."

Nuance

Genee wijst Derksen er vervolgens op dat Baudet het woord ook is ontnomen door de Kamervoorzitter. "Jaja...", vervolgt Derksen vervolgens. "Maar ze moeten die gozer gewoon liquideren." "Sorry?", vraagt Genee vervolgens geschokt. "Kan dit er nog uitgeknipt worden? Dit zei hij niet hoor, dit zei hij niet echt!"

Maar al snel volgt de nuance van Derksen. "Wilfred weet wat ik bedoel, maar het is leuke tv. Ze moeten hem uit die Kamer schoppen, wegens aanhoudend wangedrag", zegt Derksen, waarmee hij het 'liquideren' verklaart. Hij voegt er al grappend nog aan toe, verwijzend naar onder andere de beruchte kaarsrel: "Waarom ik hier weggestuurd had moeten worden."

Aangifte

Forum voor Democratie zegt in een tweet aangifte te willen gaan doen tegen Johan Derksen. "Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven."

In TV-TALK, een podcast van Hart van Nederland, bespreken Elin en Marieke natuurlijk dit opvallende fragment. Luister mee via onderstaande speler:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.