Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge vrouw (22) doet aangifte tegen Marco Borsato wegens 'onzedelijke betastingen'

Entertainment

14 dec 2021, 14:08

Heeft Marco Borsato nu wel of niet minderjarigen seksueel misbruikt? Het is een vraag die al wekenlang de roddelrubrieken domineert. Iedereen leek in contact te staan met mogelijke slachtoffers, maar concreet werd het niet. Tot nu.

Een 22-jarige vrouw heeft maandag officieel namelijk aangifte gedaan tegen Borsato wegens 'onzedelijke betastingen'. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag na berichtgeving door De Telegraaf. De jonge vrouw zegt vanaf haar vijftiende jarenlang slachtoffer te zijn geweest van de zanger.

'Tussen de benen gestreeld'

Met de aangifte verzoekt de vrouw justitie nu om tot strafrechtelijke vervolging van Borsato over te gaan wegens aanranding. In haar aangifte stelt ze dat er van 2014 tot in 2019 sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen door de artiest.

Zo verklaart de vrouw dat Borsato talloze keren aan haar borsten en billen zat. Ook zou hij met zijn handen onder haar rokje zijn gegleden om haar tussen de benen te strelen. Twee jaar geleden vond de moeder van het meisje haar dagboek, waarin ze alles gedetailleerd had beschreven.

'Ik voelde me smering'

De jonge vrouw vertelt aan De Telegraaf dat Borsato als een tweede vader voor haar voelde. "Ik ken Marco vanaf mijn geboorte en zeker na het overlijden van mijn vader heeft hij veel lieve dingen voor me gedaan", zegt ze. "Maar je kunt de dingen die goed gaan niet wegstrepen tegen de dingen die verkeerd zijn gegaan. En er is ook veel niet goed gegaan."

Haar moeder werkte voor de zanger en daarom kwam hij volgens het vermeende slachtoffer "regelmatig" bij hen over de vloer. "Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen."

Marco Borsato ontkent

De 54-jarige Borsato ontkent nog steeds alle aantijgingen. "Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan", laat hij via zijn advocaat weten. "Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet."

Bovenstaand fragment was eerder te zien in Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.