Terug

Volg Hart van Nederland

Kerstlied Rutte en De Jonge regelrechte hit: 'Ludiek in deze donkere periode'

Kerstlied Rutte en De Jonge regelrechte hit: 'Ludiek in deze donkere periode'

Entertainment

17 dec 2021, 20:41

Vele artiesten dromen van die ene kersthit. Dit jaar brengen Mark Rutte, Jaap van Dissel, Diederik Gommers en Hugo de Jonge hun eigen kerstnummer ten gehore en dat allemaal dankzij de gebroeders Grooten uit Amersfoort.

De deepfakevideo van het nummer 'I'm dreaming of a white Christmas' gaat op dit moment viral op sociale media. In de video begint Markt Rutte met de eerste noot en doet het viertal zelfs een dansje op het nummer.

Alles ziet er sprekend echt uit. De lippen van Mark Rutte en Hugo de Jonge lijken de woorden uit te spreken en iedereen beweegt goed mee op de muziek. Toch hebben Matties (27) en Cas Grooten (29) uit Amersfoort er veel werk aan gehad.

Kerstgroet

De video is binnen een dag al honderdduizenden keren bekeken op TikTok, YouTube en Facebook en gaat rond in allerlei groepen op WhatsApp. "We hadden wel verwacht dat het veel bekeken zou worden. Het is heel grappig als kerstgroet en iedereen kent het viertal", legt Matties uit.

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben natuurlijk niet echt in de muziekstudio gestaan, maar toch trappen veel Nederlanders er volgens Matties in. "We krijgen veel reacties van mensen die denken dat het echt is, dan weet je dat het filmpje goed in elkaar zit.

Simpel

De broers hebben maar liefst twee weken aan het filmpje gewerkt en dan is het hopen dat het aanslaat bij het publiek. "Niet iedereen heeft dezelfde humor, maar van vrienden hoorde we al dat het grappig is, dus toen zijn we ermee doorgegaan."

Het lijkt allemaal zo simpel, maar toch is dit het ingewikkeldste project dat de broers in tijden hebben gedaan. "Mensen denken dat het makkelijk is, maar je moet alle hoofden goed laten passen op de lichamen, het dansje goed laten verlopen en dan laten we het ook nog eens uit verschillende hoeken zien", vertelt Matties aan Hart van Nederland.

Gevaarlijk

Bij deepfake-imitaties wordt door digitale techniek het hoofd van de ene persoon dus op het lichaam van een andere persoon gemonteerd. De techniek is inmiddels zo geavanceerd dat de montage door een leek niet van echt te onderscheiden is.

Het risico van deepfakes is dat het ook voor slechte zaken gebruikt kan worden. Matties en Cas snappen de kritiek en hebben daar ook iets op bedacht. "In elke video zetten we onze bedrijfsnaam erbij en vermelden we dat het om een deepfake gaat", legt Matties uit.

De broers willen vooral op een grappige manier laten zien wat je kan met deepfakes en dat is volgens Matties wel gelukt. "We lachen er zelf ook heel hard om. Het is iets ludieks in deze donkere periode. En iedereen weet nu hoe het zou zijn als Mark Rutte en Hugo de Jonge in een boyband zouden zitten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.