Terug

Volg Hart van Nederland

'De Kinderen van Ruinerwold' wint Gouden Televizier-Ring 2021

Entertainment

14 okt 2021, 22:19

De documentaire De Kinderen van Ruinerwold is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2021. In de serie, gemaakt door Jessica Villerius, geven vier kinderen uit het gezin van Gerrit Jan van D. een indringende blik in hun leven in het 'spookgezin'.

Het is de eerste keer in de historie van de Televizier-Ring dat een documentaire met de publieksprijs naar huis gaat. In de vijfdelige serie praat Villerius met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D: Israel, Edino, Mar Jan en Shin.

Hij werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold. Ook werd hij ervan verdacht zijn kinderen te hebben mishandeld en een aantal van hen seksueel te hebben misbruikt.

'Dit is de reden dat ik tv maak'

Jessica Villerius vindt het een eer dat haar documentaire De Kinderen van Ruinerwold de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen. Dat zij nu gehoord zijn, is de reden dat ze televisie maakt, zo zei ze in haar bedankspeech.

"Ik wil mensen een stem en een gezicht geven, en daar zijn we nog lang niet mee klaar. Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen. Daar gaan we voorlopig mee door!"

Mar Jan deed namens de kinderen het woord. Ze raakte enigszins geëmotioneerd. "Ja echt wauw, dat wij hier staan is te danken aan jullie allemaal, iedereen thuis. Ik word er emotioneel van. Ik vind het echt heel bijzonder dat we hier staan", zo zei ze.

'De rugzak is af'

Edino vertelde eerder dat hij sinds het verschijnen van de documentaire voor het eerst het gevoel heeft dat hij zichzelf kan zijn. "De rugzak is af, het geheim is weg." Hij was altijd bang dat mensen het verhaal van hem en zijn broers en zus niet zouden begrijpen. "Maar het had niet beter kunnen lopen." De nominatie voor de Televizier-Ring was daarvan het laatste bewijs.

De Kinderen van Ruinerwold (BNNVARA) nam het op tegen de Videoland-serie Mocro Maffia en KNRO-NCRV-serie Een Huis Vol. Het is het tweede jaar op rij dat BNNVARA de Ring binnenhaalt. Vorig jaar won de omroep met Over Mijn Lijk.

Foto: BNNVARA

Video: via Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.