Terug

Volg Hart van Nederland

Koning houdt toespraak bij herdenking slavernijverleden

Koning houdt toespraak bij herdenking slavernijverleden

Entertainment

27 mei 2023, 17:50

Bij de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli houdt koning Willem-Alexander een toespraak. Berichtgeving van RTL Nieuws hierover wordt door ingewijden bevestigd. Op deze dag is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk praktisch werd afgeschaft.

Minister-president Mark Rutte maakte eind vorig jaar al bekend dat de koning aanwezig zou zijn bij de herdenking in de hoofdstad. De koning "voelt zich persoonlijk zeer betrokken bij het onderwerp", zei de premier destijds.

De verwachting is dat de koning het excuus dat premier Rutte vorig jaar uitsprak, zal herhalen. Bekijk hier hoe Rutte zijn excuses aanbood namens de regering:

Premier Rutte biedt namens de regering excuses aan voor het slavernijverleden
20:16
Premier Rutte biedt namens de regering excuses aan voor het slavernijverleden

Eind vorig jaar gaf Willem-Alexander opdracht voor een onafhankelijk onderzoek naar de rol van het koninklijk huis in de koloniale geschiedenis.

In de Hart van Nederland-podcast TV-Talk hoor je alles wat je gemist hebt van de tv-avond:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.