Terug

Volg Hart van Nederland

Linda de Mol doet haar hele verhaal: 'Ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld'

Entertainment

19 sep 2022, 16:52

Linda de Mol heeft haar zwijgen over de situatie rondom The Voice of Holland doorbroken. Voor de nieuwe editie van haar eigen blad heeft ze haar verhaal opgeschreven. "De grond verdween onder mijn voeten en veranderde van het een op het andere moment in een groot, diep, zwart gat."

De Mol zegt dat het "met afstand het moeilijkste editorial dat ik ooit geschreven heb" is. Linda beschrijft hoe ze al honderden keren opnieuw begon en ze het eigenlijk veel te privé vond om te delen. Daarnaast twijfelde ze ook om de slachtoffers. "Hoe kan ik dit verhaal doen zonder afbreuk te doen aan het leed van slachtoffers of het grote belang van de #metoobeweging? Want als er iets is wat ik niet wil, is dat het wel", schrijft ze.

'Grond verdween onder mijn voeten'

De presentatrice neemt haar lezers mee naar de avond dat ze van het nieuws hoorde. "12 januari 2022. Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde." Want op die avond wordt om haar reactie gevraagd op de beschuldigingen aan het adres van haar toenmalige vriend Jeroen Rietbergen.

Deelnemers aan het programma The Voice of Holland zeiden dat hij achter de schermen meermaals seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond. "De grond verdween onder mijn voeten en veranderde van het een op het andere moment in een groot, diep, zwart gat", blikt De Mol terug op het moment dat ze werd ingelicht.

"Dat iemand van wie je zo ontzettend veel van houdt en met wie je het zo fijn hebt, iemand die me meer dan veertien jaar het gevoel heeft gegeven minstens zo veel van mij te houden, zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen… dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven."

Professionele hulp en duizenden lieve mensen

De dagen erna zijn "als een roes" aan haar voorbij gegaan. Naast woede voelde ze ook veel schaamte voor de situatie. Ondanks dat ze vrienden en familie over de vloer had, heeft ze zich "nog nooit zo eenzaam gevoeld". Linda schrijft dat ze echt geen weet had van de situatie. "Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice."

De Ik Hou van Holland-presentatrice wist niet of ze nog door wilde met haar werk en daarom heeft ze professionele hulp gezocht. Maar wat haar uiteindelijk écht hielp was een vriend, die tegen haar zei: "Het betreft hier een hele kleine groep boze schreeuwers die helaas veel aandacht genereren in de media. Onthoud één belangrijk ding: de lieve mensen zijn met meer!" Daarom bedankt ze 'alle lieve mensen' die haar hebben gemaild, gebeld en geappt hebben.

De rest van het verhaal staat in de nieuwe editie van LINDA., die woensdag uitkomt.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.