Terug

Volg Hart van Nederland

Lingo-presentator François Boulangé op 67-jarige leeftijd overleden

Lingo-presentator François Boulangé op 67-jarige leeftijd overleden

Entertainment

13 sep 2021, 14:01

François Boulangé is op 67-jarige leeftijd overleden, meldt RTL Boulevard. De tv-presentator leed de afgelopen maanden aan kanker en is maandagochtend gestorven. Boulangé werd bij het grote publiek bekend als presentator van Lingo.

Boulangé nam in 1992 de presentatie van Lingo over van Robert ten Brink. In totaal leidde hij het spelletjesprogramma acht jaar lang in goede banen en presenteerde in die tijd meer dan 2.000 afleveringen van de tv-quiz. In 2000 moest 'Mr. Lingo' stoppen bij het spelletje omdat het programma van de VARA naar de TROS verhuisde.

François Boulangé: een overzicht

De presentator zag op 18 december 1953 het levenslicht in het Gelderse Elst, maar groeide vooral op in Enkhuizen en Amstelveen. Dat hij ooit een spelprogramma met een hoofdrol voor letters zou gaan presenteren, is niet gek als je naar zijn studieverleden kijkt. Boulangé studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Sterker nog, hij werkte naar verluidt een tijdlang als docent Nederlands op een middelbare school.

Hoewel Lingo hoofdrolspeler is in Boulangé's televisiecarrière, is zijn cv uitgebreider dan dat ene programma. Hij bedacht spelletjes voor de TROS-show Triviant en werkte mee aan programma's als Boggle en De Connaisseur. Ook verscheen Boulangé als kandidaat in De Slimste Mens, waar hij vierde zou worden in het eindklassement.

Echte naam François Boulangé

In de tijd dat Boulangé Lingo presenteerde, deed het verhaal de ronde dat de presentator stiekem een Nederlandse naam had. Volgens die vertelling ging François in werkelijkheid door het leven als Frans Bakker. Een verzonnen verhaal, de beste man heet namelijk écht François Boulangé.

(Later meer)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.