Terug

Volg Hart van Nederland

NTR reageert op commotie over privéjet van Sinterklaas: 'Vliegtuig gebruikte geen druppel kerosine'

Entertainment

14 nov 2022, 13:03

In het Sinterklaasjournaal afgelopen zaterdag gebruikte de goedheiligman geen stoomboot, maar een privéjet om te reizen. Geen slimme zet van de sint. Veel mensen klaagden op sociale media dat zij het ongepast vonden dat Sinterklaas in deze tijd van klimaatproblemen met een privéjet vliegt. De NTR laat vandaag in een reactie op de commotie weten 'dat het vliegtuig van Sinterklaas geen druppel kerosine gebruikt'.

De NTR, die het Sinterklaasjournaal maakt en uitzendt, wil met het Sinterklaasjournaal en de onderwerpen die hierin worden besproken 'een programma maken met respect voor traditie en oog voor de ontwikkeling in de samenleving'.

'Dikke middelvinger naar Nederlandse bevolking'

Twitteraars zijn ontsteld over de keus om de Sint met een privéjet te laten vliegen in tijden van de klimaatcrisis. "Het lijkt wel een dikke middelvinger naar de Nederlandse bevolking", schrijft een boze twitteraar.

"De media gooit je ermee dood over 'hoe slecht vliegen is voor CO2- uitstoot', en dan nu dit!". Een andere twitteraar schrijft: "Dit is onvoorstelbaar. Sinterklaas had een goed voorbeeld moeten geven als hij echt om kinderen geeft."

Fantasie stimuleren

De omroep wilde eerder niet reageren op de kritiek op de privéjet, maar komt vandaag toch met een reactie. "We zijn ons bewust van de betekenis van het Sinterklaasjournaal en de beleving van het feest in Nederland", vertelt een woordvoerder. "Maar tegelijkertijd willen we een verrassend kinderprogramma maken waarin we de fantasie stimuleren. En waarin niets is wat het lijkt."

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK bespreken we iedere dag de relevantste items van de televisieavond. Luister hier mee:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP/ Hart van Nederland

Foto: still NTR

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.