Terug

Volg Hart van Nederland

Plottwist: Sinterklaas komt aan in enorm vliegtuig

Entertainment

12 nov 2022, 12:38

Een bijzondere ontknoping: Sinterklaas komt dit jaar aan in een enorm vliegtuig. Hij is zojuist geland en op weg naar de intocht in Hellevoetsluis, waar burgemeester Milène Junius hem en de Pieten verwelkomt.

De plottwist zorgt voor veel hilariteit op Twitter. "Sinterklaas komt met het vliegtuig. Reactie van milieuactivisten in 3, 2, 1...", schrijft iemand. Een ander: "Ik ga mij vastlijmen aan het vliegtuig van Sinterklaas." Sommige Twitteraars zijn niet gecharmeerd van de apotheose. "De stoomboot is gezonken en dan kiest de NTR ervoor om Sinterklaas met een vliegtuig te laten komen. Wat een gemiste kans om de internationale trein in het zonnetje te zetten."

Pakjesboot gezonken

Afgelopen week was in het Sinterklaasjournaal te zien dat de Pakjesboot naar de bodem van de Spaanse zee was gezonken. Sindsdien kreeg het programma geen contact meer met Sinterklaas en zijn pieten. Wel werd vrijdag een vergelijkbare stoomboot ontdekt in een droogdok in Hellevoetsluis.

De Pakjesboot verdween door een lek onder water. Op sociale media lieten ouders weten dat hun kinderen in tranen waren en zich grote zorgen maakten of ze wel hun schoen konden gaan zetten. Ook Sinterklaas vroeg zich af of hij nog wel met de boot in Nederland zou kunnen geraken. De NTR stelde de jonge kijkers vrijdag gerust. "Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet", liet een woordvoerder desgevraagd weten.

De aankomst van de goedheiligman in een vliegtuig is voer voor grapjes. "Nu maar hopen dat het vliegtuig niet op Schiphol landt, dan zijn óf al onze cadeautjes weg, óf moeten we allemaal maar zelf gaan zoeken in één van de hallen", schrijft iemand.

Coronacrisis

De landelijke aankomst in de vestingstad aan het Haringvliet is rechtstreeks te volgen in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal bij de NTR op NPO 3. Het is voor het eerst sinds de coronacrisis uitbrak dat er weer een landelijke intocht met publiek is. De afgelopen twee jaar was er een alternatieve aankomst met een defilé bij het Grote Pietenhuis in Paleis Soestdijk in Baarn.

Bijna de helft van de Nederlanders viert dit jaar geen Sinterklaas. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder meer dan 3400 leden van het Hart van Nederland-panel. Bekijk de video hierboven.

Foto: still NTR

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.