Terug

Volg Hart van Nederland

Prinses Amalia schrijft briefje aan Rutte: 'Ik stort mijn inkomen terug'

Prinses Amalia schrijft briefje aan Rutte: 'Ik stort mijn inkomen terug'

Entertainment

11 juni 2021, 15:11

Prinses Amalia ziet tijdens haar studietijd af van haar jaarlijkse toelage van 1,5 miljoen. Dat laat ze weten in een handgeschreven brief aan demissionair premier Mark Rutte.

De prinses wilde uitkering niet als zij eind van dit jaar achttien wordt. "Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen", schrijft ze. Ze gaat het inkomen tot aan het eind van haar studie terugstorten. Ze zou rond de 1,5 miljoen euro per jaar krijgen na haar achttiende verjaardag. Daarvan is een deel bedoeld als inkomsten en een deel als onkostenvergoeding.

'Begrip en waardering'

Rutte schrijft terug dat hij "begrip en waardering heeft voor uw persoonlijke overwegingen". "Ik wens u een mooi tussenjaar toe, en alle wijsheid bij het kiezen van een toekomstige studie", aldus Rutte.

Lees hier de hele brief van de prinses.

brief amalia

brief amalia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.