Terug

Volg Hart van Nederland

Sinterklaasjournaal nu al te spannend: zinkende stoomboot zorgt voor huilende kinderen

Entertainment

11 nov 2022, 11:51

Het Sinterklaasjournaal is nog maar net begonnen, maar de ontwikkelingen rond de goedheiligman zorgen nu al voor een hoop chaos onder kijkende kinderen en ouders. Dat de stoomboot met pakjes en al is gezonken, zorgt voor een hoop slapeloze nachten voor ouders, blijkt uit vele reacties op sociale media.

Zo'n 1.065.000 kijkers zagen donderdag tijdens de vierde aflevering van het journaal de pakjesboot kopje onder gaan. De machinekamer liep onder water en het lukte Piet de Smeerpoets niet om het lek te repareren. Al gauw stroomt ook de pakjeskamer vol en zinkt de stoomboot naar de bodem van de Spaanse zee.

Chaos op sociale media

De trui van Dieuwertje Blok beschreef de reacties passend: er heerst chaos. Bezorgde ouders plaatsen massaal berichten op sociale media. "En bedankt NPO3, weg avond. Kind helemaal overstuur na het Sinterklaasjournaal. Dit wordt een latertje!", laat een ouder via Twitter weten. Een paar uur later blijkt het toch gelukt te zijn: "Nou, ze slaapt. Morgen wil ze geen Sinterklaasjournaal kijken."

Een andere ouder zegt: "Misschien iets te spannend dit jaar? Gelijk twee gestreste meiden hier in huis bij het beeld van een zinkende stoomboot." Voor een kijker die op zoek was naar een spannende speelfilm is het Sinterklaasjournaal juist perfect. "Verveel mij en wil een horrorfilm gaan kijken. Denk dat ik de stoomboot-aflevering van het Sinterklaasjournaal ga kijken."

Op tijd voor de intocht?

Zaterdag moet Sinterklaas met zijn pieten al aanmeren in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis, wat al spannend genoeg is. Maar nu de Sint nog in Spanje is en de stoomboot gezonken is, vrezen veel kijkers dat hij niet op tijd in Nederland kan zijn. En nog belangrijker: komt het wel goed met de pakjes?

Na alle bezorgde reacties probeert programmamaker NTR vrijdagochtend de kijkers gerust te stellen: "Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet", laat een woordvoerder weten. "Dus wij vertrouwen er bij het Sinterklaasjournaal op dat hij dat deze keer weer zal doen." Terwijl Sinterklaas zelf niet denkt dat de boot ooit nog in Nederland gaat aankomen. Als dat maar goed gaat...

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Beeld: NTR

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.