Terug

Volg Hart van Nederland

Super Mario-film is meest succesvolle verfilmde videogame ooit

Entertainment

14 apr 2023, 21:22

De film over Super Mario, The Super Mario Bros. Movie, is de beste verfilmde videogame ooit. In totaal heeft de film over de mascotte van Nintendo nu al meer dan 500 miljoen dollar (ruim 450.000 euro) wereldwijd opgebracht. Dat meldt de Amerikaanse filmwebsite Variety.

The Super Mario Bros. Movie ging begin april in première. Al binnen een paar dagen had de film het record van Frozen 2 verbroken met 377 miljoen dollar. Frozen 2 beleefde in 2019 in de eerste dagen de beste start en bracht 358 miljoen dollar in het laatje.

De film over de Italiaanse loodgieter uit de bekende videospellen overtreft met de cijfers Warcraft (2016) en Pokémon: Detective Pikachu (2019), eveneens verfilmde videogames.

Minions

The Super Mario Bros. Movie is nu al de op een na grootste animatiefilm in de afgelopen jaren. Minions: The Rise of Gru bracht vorig jaar bijna twee keer zoveel op als dat nu is verdiend aan de verfilming van Super Mario.

Ook jouw droom om even Super Mario te zijn? Dat kan bij het Super Mario Kart WK in Alphen:

Super Mario Kart WK in Alphen trekt deelnemers van over de hele wereld
1:48
Super Mario Kart WK in Alphen trekt deelnemers van over de hele wereld

De film had een productiebudget van een slordige 100 miljoen dollar. Hoofdrolspeler Super Mario is ingesproken door Chris Patt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.