Terug

Volg Hart van Nederland

Talpa verkoopt Radio Veronica vanwege nieuwe FM-regels

Talpa verkoopt Radio Veronica vanwege nieuwe FM-regels

Entertainment

3 apr 2023, 13:12

Talpa Network heeft besloten om Radio Veronica te verkopen aan de Mediahuis groep. De radiozender zal een belangrijke rol gaan spelen in de audio-ambities van het bedrijf dat onder meer de eigenaar is van de Telegraaf. Met de verkoop van Radio Veronica heeft Talpa Network nog drie audiomerken over: Radio 538, Radio 10 en Sky Radio. Van die vier stations wordt Radio Veronica het minst goed beluisterd, Radio 10 is het populairst.

De aanstaande FM-frequentieveiling waarvoor Talpa Network zich heeft aangemeld, heeft ervoor gezorgd dat één eigenaar maximaal drie FM-frequenties mag aankopen. Dit was voor Talpa Network de noodzakelijke reden om één van haar vier radiomerken te verkopen aan Mediahuis groep. Mediahuis neemt ook radiozenders 100% NL, SLAM! en SUNLITE over van RadioCorp.

'Rijke historie'

Managing Director Radio & Televisie Talpa Network, Paul Römer, liet weten: "Radio Veronica is een merk met een rijke historie. De zender is na 63 jaar nog altijd één van de belangrijke spelers in het radiolandschap met een onderscheidende muziekprofilering, prachtige programmering en toonaangevende activaties als de Top 1000 Allertijden en Veronica Express. Met de verkoop aan Mediahuis groep heeft Radio Veronica een optimale uitgangspositie om ook in de toekomst een belangrijke plek in het radiolandschap te blijven behouden."

Meest beroemd is Radio Veronica wel vanwege het beroemde schip waarmee het in de jaren '60 en '70 op zee uitzond:

Radio Veronica verruilt studio voor Veronicaschip
1:26
Radio Veronica verruilt studio voor Veronicaschip

De Mediahuis groep heeft al jarenlang ervaring met het uitgeven van kranten en is nu ook actief in de audiosector. Met de overname van Radio Veronica wil de Mediahuis groep verder groeien in de radiowereld. Het afronden van de overeenkomst, waaronder het adviestraject met de Ondernemingsraad, zal plaatsvinden voor de geplande start van de FM-frequentieveiling. Tot die tijd blijft Radio Veronica onder de vlag van Talpa Network te beluisteren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.