Terug

Volg Hart van Nederland

Bezorgd over de bezorger met deze hitte? Zo bezorg je ze een onbezorgde dag

Bezorgd over de bezorger met deze hitte? Zo bezorg je ze een onbezorgde dag

Milieu en Gezondheid

19 juli 2022, 09:49

Met temperaturen die richting de 40 graden kunnen oplopen worden er maatregelen genomen om mensen die buiten werken zoveel mogelijk te ontzien. Zo past PostNL de bezorgtijden aan van de postbezorgers. Maar als jij je nog steeds zorgen maakt over de gezondheid van je bezorger tijdens tropische dagen zijn er een paar dingen die jij zelf kunt doen om het voor hen iets aangenamer te maken.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor het zuiden, oosten en het midden van het land. Vanwege het weeralarm heeft PostNL de bezorgtijden voor postbezorgers verruimd. Normaal gesproken eindigt de werkdag voor postbezorgers om 18.00 uur. Die eindtijd wordt nu opgerekt tot 21.00 uur.

Daarnaast staat op alle locaties van PostNL staat voor medewerkers water en zonnebrandcrème klaar. In het kledingpakket van bezorgers zit een zomershirt. Bezorgers mogen "met dit weer uiteraard voor een korte broek kiezen", zegt de woordvoerder van PostNL.

Flesje water of (water)ijsje

Maar mensen die vandaag post of een pakketje verwachten kunnen zelf ook het een en het ander doen om het hoofd van 'hun' bezorger koel te houden. Op het sociale netwerkplatform Reddit delen Nederlanders tips om je post- en pakketbezorger tijdens deze warme dagen koel te houden. Hieronder de meest genoemde tips:

• Water of frisdrank aanbieden, het liefst in een flesje. Blikjes zijn onhandig op de fiets of in de bus. Ook kun je de bezorger vragen of jij hun eigen fles bij kan vullen met water. Onder bezorgers op Reddit wordt dat gezien als 'kleine moeite, groot plezier'.

• Ben je niet thuis of ben je thuis aan het werk en kan je niet altijd naar de deur komen? Dan zou je ook een koelbox met gekoelde flesjes water bij de deur kunnen zetten

• Met dit weer gaat een ijsje er wel in, ook voor bezorgers is een verkoelend ijsje meer dan welkom. Waterijsjes zoals een raketje of een calippo hebben de voorkeurijsjes.

• Omdat bezorgers op warme dagen meer drinken moeten zij ook vaker naar het toilet. Niet iedereen vindt het fijn om hun toilet te laten gebruiken maar bezorgers in 'hoge nood' zullen de dankbaar zijn.

• Je bestelling uitstellen of bij warm weer geen (grote) pakketjes bestellen wordt ook genoemd om de bezorgers te ontzien bij tropische temperaturen.

Goed in de gatenhouden

PostNL zegt nog geen signalen te hebben ontvangen dat bezorging misschien niet lukt vanwege de hitte, en zegt dit "per regio goed in de gaten te houden". Als het nodig is, neemt het bedrijf extra maatregelen. Voor pakketbezorging gelden vooralsnog geen andere bezorgtijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.