Terug

Volg Hart van Nederland

Gevaarlijke designerdrug 3-MMC vanaf vandaag verboden

Gevaarlijke designerdrug 3-MMC vanaf vandaag verboden

Milieu en Gezondheid

28 okt 2021, 12:33

De zogenoemde designerdrug 3-MMC is vanaf 28 oktober officieel verboden. Zowel het bezitten van het spul als het handelen erin of het produceren ervan is vanaf vandaag strafbaar, meldt de Rijksoverheid.

De drug wordt vooral door jongeren steeds meer gebruikt en is zeer gevaarlijk. Niet alleen is 3-MMC verslavend, maar gebruikers kunnen er ook een verhoogde bloeddruk en hartritmestoornissen door krijgen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt dat met het verbod een duidelijk signaal wordt afgegeven aan jongeren, namelijk: "dit spul is gevaarlijk, blijf ervan af".

Kabinet werkt aan breder verbod

Om te voorkomen dat drugsproducenten de samenstelling van 3-MMC een beetje aanpassen en het vervolgens weer legaal op de markt brengen, werkt het kabinet aan een breder verbod op designerdrugs. Door zo'n verbod worden hele stofgroepen met dezelfde chemische basisstructuur onder de Opiumwet gebracht en daardoor wordt een grote groep populaire designerdrugs bij voorbaat verboden. Een belangrijke stap, vindt Blokhuis. "We mogen niet langer achter de feiten aanlopen wat dat betreft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.