Terug

Volg Hart van Nederland

Nachtclub in actie tegen drogeren in uitgaansleven: 'Wie zegt dat het niet in zijn club gebeurt, liegt'

Milieu en Gezondheid

26 mei 2022, 22:46

Clubeigenaar Jeffrey Mol is er klaar mee: het moet afgelopen zijn met het drogeren van slachtoffers in het uitgaansleven. Nog voor de berichten van het 'needle spiking' die nu in het nieuws zijn, gaat hij een paar weken terug met de gemeente Emmen in overleg en wordt er een campagne bedacht.

En die campagne heeft nu al resultaat; de komende weken komen er posters te hangen in abri's, krijgen clubbezoekers speciale hoesjes voor om de glazen te doen en zijn er bierviltjes met teksten en afbeeldingen om mensen bewust te maken.

Snel overprikkeld

Elke clubeigenaar die ontkent dat het in zijn club gebeurt, liegt, zegt Jeffrey. "We weten allemaal dat het gebeurt, bij mij ook, daar ben ik eerlijk in", zegt hij. Wel nuanceert hij dat het moeilijk te zien is of iemand gedrogeerd is. "Het kan ook drank zijn. Na de lockdowns zijn jongeren sneller overprikkeld in het uitgaansleven, ook door de lichten, het geluid. Maar stel dat iemand mijn dochter zou drogeren, zou ik helemaal door het lint gaan. Dus ik wil dat mensen zich bewust worden."

De campagne zoemt rond bij eigenaren van andere clubs. Jeffrey krijgt veel reacties op zijn verhaal. "Dat zou het mooiste zijn, dat deze campagne landelijk gehoor gaat vinden en dat er meer clubs gaan meedoen met dit verhaal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.