Terug

Volg Hart van Nederland

Dit is waarom je hamburger van de McDonald's opeens anders smaakt

Dit is waarom je hamburger van de McDonald's opeens anders smaakt

nieuws

7 aug 2021, 17:44

De bereidingswijzen van de producten van fastfoodketen McDonald's veranderen eigenlijk zelden. Toch is het nu gebeurd, ontdekte Foodclicks, een nieuwsplatform voor de 'out-of-homemarkt'. De hamburger, cheeseburger, Filet-O-Fish, Quarter Pounder en Big Mac smaken nu anders dan je gewend bent.

Een medewerker van de McDonald's bevestigt de aanpassing in de formule aan Hart van Nederland. De keten laat aan Foodclicks weten dat de nieuwe bereidingswijze ervoor zou moeten zorgen dat de burgers smaakvoller worden.

Veel van de klassieke burgers behoren inmiddels tot het meubilair van de fastfoodketen. Zo bestaat de Big Mac al sinds 1968. Toch is er blijkbaar nog altijd ruimte om het recept te verbeteren.

Dit is er veranderd

De bereidingswijze van de burgers is natuurlijk niet helemaal omgegooid. Het gaat om details die de fastfoodketen heeft aangepast. Zo gaan de uitjes al op de rundvleesburger terwijl die op de grill ligt en zijn de broodjes vernieuwd en warmer dan voorheen.

Maar er zijn nog meer dingen veranderd aan je hamburger. De sla zou vanaf nu knapperiger moeten en de saus op de Big Mac wordt meer over de burger verdeeld. Alle aangepaste burgers worden ook op een nieuwe wijze gebakken, waardoor ze volgens de keten sappiger zijn.

Wat niet veranderd is, is dat de burgers worden bereid als ze besteld worden en niet vooraf. Ook de receptuur voor het vlees is niet veranderd.

In heel Nederland

Sommige mensen hadden de nieuwe smaak van de hamburgers al kunnen opmerken, want McDonald's heeft er al een proef mee gedaan. Die was succesvol en daarom is de nieuwe bereidingswijze nu door heel Nederland ingevoerd.

In Nederland zijn meer dan 250 McDonald's restaurants, 165 McDrives en bijna 100 stadszaken. In 1971 opende de eerste vestiging in Nederland, in Zaandam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.