Terug

Volg Hart van Nederland

Man (41) opgepakt voor antisemitische muurschildering Steven Berghuis

Man (41) opgepakt voor antisemitische muurschildering Steven Berghuis

112

28 okt 2021, 14:45

Een 41-jarige man uit Voorburg is aangehouden voor betrokkenheid bij de totstandkoming van de antisemitische muurschildering van oud-Feyenoordspeler Steven Berghuis. Hij werd dinsdagavond opgepakt en is inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachte. De politie spreekt van de eerste aanhouding in de zaak en sluit niet uit dat er meer mensen worden opgepakt.

De muurschildering werd eind juli aangebracht in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Berghuis werd in de inmiddels verwijderde tekening afgebeeld als slachtoffer van de holocaust, in gestreepte kampkleding met een gele Jodenster op zijn borst, een keppeltje op zijn hoofd en een grote neus. Bij de tekening stond 'Joden lopen altijd weg' geschreven.

Veel haatdragende reacties

De overstap van Berghuis van Feyenoord naar Ajax afgelopen zomer leidde tot extreme en veelal haatdragende reacties. Volgens het Openbaar Ministerie is er met de muurschildering sprake van groepsbelediging en het aanzetten tot haat.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.