Terug

Volg Hart van Nederland

Marco Kroon bevestigt dat hij weer op vrije voeten is

112

4 mrt 2019, 16:01

Topmilitair Marco Kroon is maandagmiddag na verhoor weer vrijgelaten door de Koninklijke Marechaussee. In een telefoongesprek met Hart van Nederland bevestigt Kroon dat hij weer vrij is. Hij wil eerst met zijn advocaat overleggen. De drager van de Militaire Willems-Orde werd zondag aangehouden in de binnenstad van Den Bosch, nadat hij mogelijk een kopstoot had uitgedeeld aan een agent.

Identiteit, verdenking en omstandigheden

De Koninklijke Marechaussee wil niets kwijt over identiteit, verdenking en omstandigheden, maar kan wel bevestigen dat er in Den Bosch een militair is aangehouden. Het is gebruikelijk dat strafbare feiten die door militairen gepleegd worden, ook in hun vrije tijd, door de marechaussee onderzocht worden. Lees ook: Marco Kroon aangehouden na kopstoot aan agent De advocaat van Marco Kroon, Geert-Jan Knoops, laat weten dat zijn cliënt inderdaad is opgepakt. “Ik weet momenteel niet wat er gaande is”, zegt Knoops, die over de kwestie nog geen direct contact met Kroon heeft gehad. "Het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen."

Wildplassen

Kroon zou in het carnavalsweekeinde door een agent zijn betrapt op wildplassen. Nadat hij daarop was aangesproken kwam het tot de kopstoot aan de politie-agent, melden de getuigen. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.