Terug

Volg Hart van Nederland

Meer dan 3700 handtekeningen tegen sloop Efteling-attractie: 'Voor de zoveelste keer een nostalgische attractie weg'

nieuws

25 jan 2022, 11:01

Tot groot verdriet van veel Efteling-fans wordt het Spookslot binnenkort gesloopt. De attractie moet plaatsmaken voor de nieuwe uitbreidingsplannen van het attractiepark. Kort nadat het nieuws bekend werd, startten fans de petitie 'Stop de sloop van het Spookslot'. En met succes, want al meer dan 3700 mensen hebben de petitie getekend.

Iconisch en nostalgisch: zo omschrijven de gedupeerde fans de attractie waar ze binnenkort afscheid van moeten nemen. In het Spookslot loop je door verschillende kamers naar een geanimeerde theatervoorstelling. "Efteling is een park voor iedereen, niet alleen voor de coastergekkies", deelt Glenn Mulleners in de reacties onder de petitie. "Het beeld van het Spookslot mag niet verloren gaan. Foto's kunnen nooit de sfeer die je zelf ervaart als je er staat evenaren."

'Het blijft een Efteling icoon'

Het Spookslot werd in 1978 gebouwd en was daarmee de eerste grote attractie. Een attractie die nu wellicht verouderd is, geven Efteling fans toe. "Hoewel de show misschien niet helemaal meer bij de tijd is, blijft het een Efteling icoon", schrijft petitietekenaar Emma Canters. "De Efteling had beter een paar aanpassingen kunnen doen", schrijft Selena van Hesteren. "Ik zie liever dat de boel wordt opgeknapt dan dat het wordt gesloopt".

In de zomer van 2020 moesten Efteling-fans ook al afscheid nemen van Monsieur Cannibale, wat ook toen tot grote onvrede en een petitie leidde. Ook bioscoopvoorstelling Pandadroom, achtbaan de Bob en bootjesmolen Polka Marina werden gesloopt. Het is een trend, merkt ondertekenaar Tado Snelleman. "De Efteling haalt nu voor de zoveelste keer een nostalgische attractie weg", schrijft hij. Ook Kelly Dally is het niet met het besluit eens. "Bewaar de attracties die de Efteling 'Efteling' maken en niet een random pretpark", schrijft ze.

Maandag maakte het pretpark bekend een nieuwe attractie en een nieuw hotel aan het park toe te gaan voegen. Welke nieuwe attractie er komt, is nog onbekend. Wie nog een laatste keer wilt griezelen, moet snel zijn: het Spookslot wordt na de zomervakantie gesloopt.

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.