Terug

Volg Hart van Nederland

1 miljoen euro opgehaald voor gouden tip die leidt naar vermiste Tanja Groen

1 miljoen euro opgehaald voor gouden tip die leidt naar vermiste Tanja Groen

112

13 juli 2021, 22:29

Stichting De Gouden Tip heeft het gewenste bedrag van één miljoen euro binnengehaald voor de vermissing van Tanja Groen, de studente die in 1993 verdween in Limburg. Dat heeft mede-initiatiefnemer Simon Vuyk dinsdagavond bekend gemaakt in talkshow Op1.

De crowdfundactie voor de gouden tip werd eind juni gestart door onder andere misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Eerder op dinsdag was er een special van Tijd voor MAX waarin aandacht werd besteed aan de onopgeloste vermissingszaak van Tanja.

In dat programma deden moeder Corrie en vader Adrie geëmotioneerd hun verhaal. Ook het neerschieten van De Vries, die zich al decennia inzet voor de zaak, kwam vanzelfsprekend aan bod. Aan het eind van de speciale uitzending stond de teller op 931.000 euro en inmiddels is er volgens Vuyk al zeker 1.176.000 euro opgehaald.

Al 28 jaar spoorloos

De toen 18-jarige Tanja raakte in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 vermist in Limburg. Ze verdween toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het dorp Gronsveld, zo'n tien kilometer verderop. Daar kwam de jonge vrouw echter nooit aan. Haar fiets en andere spullen zijn ook nooit teruggevonden.

De politie heeft door de jaren heen veel onderzoek gedaan naar haar vermissing. Zo is er in 2012 een fiets uit de Maas gevist en werd vorig jaar januari in Heugem het graf van een in 1993 overleden man geopend. De vele zoekacties draaiden uiteindelijk echter op niets uit: na bijna 28 jaar is het lichaam van Tanja nog altijd niet gevonden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.