Terug

Volg Hart van Nederland

Primeur: politie zet 3D-beeld van gezochte verkrachter in 'holobox'

112

10 dec 2021, 17:34

De politie doet opnieuw een poging om erachter te komen wie in de zomer van 2010 twee meisjes seksueel heeft misbruikt in Vlaardingen en Schiedam. Ook probeerde hij zich aan een derde tiener te vergrijpen. Daarom wordt er nu een bijzonder middel ingezet. "Ik vind het best wel eng."

Vrijdag presenteerde de politie een fysieke 'holobox' in een winkelstraat in Vlaardingen. Daarin is de verdachte van de zedenmisdrijven in 3D te zien. "We hebben deze weergave gemaakt omdat het gaat om een zeer ernstig misdrijf", legt politiewoordvoerster Elianne Mastwijk uit. "Ondanks de andere opsporingsmethoden is de verdachte nooit aangehouden."

De drie slachtoffers van de zedendelinquent zijn door de politie betrokken bij het bijzondere project en hebben het 3D-beeld van hun verkrachter al gezien. Een psycholoog stond de vrouwen bij. "Dit heeft een enorme impact op ze gehad", weet Mastwijk. "Tegelijkertijd weten we ook dat het helend kan werken."

'Gewoon een smeerlap'

De verkrachtingen hadden destijds veel impact in Vlaardingen en Schiedam. Mensen die langs de holobox wandelen zijn onder de indruk, maar er is helaas nog weinig herkenning. "Een beetje een griezel", zegt een vrouw met boodschappentas in haar handen. "Helaas gaat er geen lichtje bij mij branden."

Een andere voorbijgangster is een stuk steviger in haar bewoordingen. "Een smeerlap. Gewoon een smeerlap", stelt te vast." Ze is samen met een andere vrouw op stap, die laat weten onpasselijk te worden van het 3D-beeld. "Ik vind het best wel eng. Nu ik er zo naar sta te kijken denk ik: ik moet nu weg. Hij wordt te echt."

Wie herkent de verkrachter?

De politie hoopt de dader na elf jaar eindelijk te kunnen pakken. "We zetten alles op alles om deze zaak alsnog oplossen", benarukt Mastwijk. "We hopen dat mensen hem alsnog herkennen of alsnog durven tippen." Mensen die de verdachte herkennen worden daarom verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.