Terug

Volg Hart van Nederland

Aangehouden man op Schiphol had geen gevaarlijke stoffen bij zich

Aangehouden man op Schiphol had geen gevaarlijke stoffen bij zich

112

30 nov 2022, 10:21

De 55-jarige man die dinsdag op Schiphol werd aangehouden bij een verdachte situatie, had geen gevaarlijke stoffen bij zich. Dat blijkt uit onderzoek van Defensie en de Milieuongevallendienst.

De man meldde zich die ochtend bij de balie van de Koninklijke Marechaussee en zei dat hij gevaarlijke stoffen bij zich zou hebben.

Deel Schiphol Plaza afgesloten

De reiziger werd aangehouden voor bedreiging en moest uit voorzorg door een zogeheten ontsmettingsstraat worden gehaald. Het was lang onduidelijk om welke stoffen het ging. Een deel van Schiphol Plaza werd voor een paar uur afgesloten vanwege een verdachte situatie.

Verschillende hulpdiensten kwamen naar Schiphol, zoals de brandweer. Ook een speciaal team van Defensie, de zogeheten CBRN Response-eenheid, werd opgeroepen. Deze eenheid is erin gespecialiseerd om gevaarlijke stoffen te identificeren met meetapparatuur, aldus de marechaussee.

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.