Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal aangehouden relschoppers rond Klassieker opgelopen naar 78

Aantal aangehouden relschoppers rond Klassieker opgelopen naar 78

112

20 dec 2021, 11:43

De politie in Rotterdam had zondagmiddag haar handen vol aan een groep relschoppers die samen waren gekomen bij De Kuip om stennis te schoppen rondom de wedstrijd Feyenoord - Ajax. De hulpdienst heeft in totaal 78 mensen aangehouden.

De meeste relschoppers zijn opgepakt voor het bezit van zwaar illegaal vuurwerk, belediging, openlijk geweld en overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Een klein aantal mensen zit nog vast, meldt de politie maandag. Zondagavond werden nog 64 aanhoudingen gemeld.

Spelersbus van Ajax belaagd met vuurwerk

De meeste aanhoudingen waren voor de wedstrijd en hadden te maken met het bezit van vuurwerk. De relschoppers waren samengekomen bij De Kuip in de aanloop naar de beladen voetbalwedstrijd.

Ook de spelersbus van Ajax werd, toen die bij het stadion arriveerde, belaagd met rookbommen en vuurwerk. Toen de spelersbus van de Amsterdammers eenmaal het stadion in was bleef het onrustig rondom het stadion.

Confrontatie met de politie

Een groep van 100 tot 150 mensen zocht de confrontatie met de politie en gooide met onder meer vuurwerk en flessen naar agenten en politievoertuigen. Daarop werd besloten onder meer een waterkanon in te zetten en werden de relschoppers van het parkeerterrein bij De Kuip verwijderd. De meeste aangehouden personen worden gehoord en heengezonden met een geldboete of een dagvaarding, aldus de politie.

Ajax wist de Klassieker in een lege Kuip te winnen met 2-0.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.