Terug

Volg Hart van Nederland

Aardbeving treft Gronings dorp Zeerijp: 'Huis schudde en kraakte'

Aardbeving treft Gronings dorp Zeerijp: 'Huis schudde en kraakte'

112

6 mrt 2022, 15:03

In de buurt van het Groningse dorp Zeerijp is zondagmiddag rond 14.15 uur een aardbeving geweest met een kracht van 2.1, meldt het KNMI. Het epicentrum lag op 3 kilometer diepte.

Het is nog onbekend of er schade is ontstaan in het gebied. Op Twitter melden diverse mensen dat ze de aardbeving hebben gevoeld.

Aardbevingen vorig jaar

In oktober en november vorig jaar werden in de provincie Groningen ook diverse aardbevingen gemeld, waarvan meerdere in Zeerijp. Ze worden veroorzaakt door de gaswinning in de regio.

'Aardbevingen in regio Groningen zullen mogelijk nog tientallen jaren aanhouden'
0:34
'Aardbevingen in regio Groningen zullen mogelijk nog tientallen jaren aanhouden'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.