Terug

Volg Hart van Nederland

Advocaat Inez Weski gearresteerd

112

21 apr 2023, 15:06

De nationale politie en het Openbaar Ministerie hebben advocaat Inez Weski gearresteerd, Dat melden goed ingevoerde bronnen aan het ANP, waarmee ze berichten van De Telegraaf en Het Parool bevestigen. De arrestatie is gebeurd na een onderzoek naar de rol van Weski bij het doorspelen van informatie door Ridouan Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) naar de buitenwereld. Er wordt vermoed dat Weski hierbij als doorgeefluik heeft gefungeerd.

De krant heeft gesproken met bronnen dicht bij het onderzoek. Volgens hen is de arrestatie het resultaat van een langdurig onderzoek.

De Deken van de Orde van Advocaten zou door het OM ook op de hoogte zijn gesteld van de arrestatie van Weski. Ze wordt momenteel verhoord en zit vast. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn van de arrestatie van Weski voor het proces tegen Taghi.

De advocaat van Youssef T., neef en ex-advocaat van Taghi, zei in september vorig jaar dat Weski berichten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zou hebben gesmokkeld onder druk van Taghi. "Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man." Advocaat Peter Schouten pleitte er destijds voor dat het OM duidelijkheid aan Weski zou bieden, te zien in deze video:

OM laat Inez Weski bungelen
1:26
OM laat Inez Weski bungelen

Het OM kan tegenover Hart van Nederland nog niks zeggen of bevestigen over de arrestatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.