Terug

Volg Hart van Nederland

Advocaat: verdachte in zaak-Gino eerder veroordeeld voor kindermisbruik

Advocaat: verdachte in zaak-Gino eerder veroordeeld voor kindermisbruik

112

5 juni 2022, 18:30

De verdachte van betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino is eerder al eens veroordeeld voor kindermisbruik. In 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht de toen 17-jarige Donny M. voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en het misbruik van zeker één van hen. Dat zou gebeurd zijn op 28 juni 2017.

Advocaat van één van de vroegere slachtoffers, Phil Boonen, bevestigde dit aan Hart van Nederland na berichtgeving bij regiozender 1Limburg. Ook buurtbewoners in Geleen bevestigen aan Hart van Nederland dat het in beide zaken inderdaad om dezelfde persoon gaat.

In december van 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht Donny M. tot een straf van drie jaar voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting. Ook kreeg hij bijna vijf maanden jeugddetentie en een klinische behandeling bij een instelling in Eindhoven.

Bekende van justitie

Tijdens de persconferentie zaterdag over de aanhouding van de verdachte in de zaak van het 9-jarige jongetje werd al duidelijk dat Donny M. een bekende van justitie en politie is. De politie wilde echter niet zeggen voor welke zaken hij eerder werd opgepakt of veroordeeld.

De inmiddels 22-jarige man uit Geleen wordt dinsdag of woensdag voorgeleid voor de rechter commissaris in Maastricht. Justitie verdenkt hem van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino.

LHart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.