Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse agent krijgt boete voor uitschelden arrestant met 'kutneger'

Rotterdamse agent krijgt boete voor uitschelden arrestant met 'kutneger'

112

30 juni 2021, 20:48

De politierechter in Rotterdam heeft woensdag een boete van 250 euro opgelegd aan een politieagent die bij een uit de hand gelopen aanhouding in Dordrecht een man heeft uitgescholden voor 'kutneger'. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 300 euro betalen.

De politie kwam op sinterklaasavond vorig jaar af op een melding over een blaffende hond die voor overlast zorgde. Toen de agenten het aan de stok kregen met een bemoeizuchtige omstander die zich ermee bemoeide, sloeg de vlam in de pan.

Bij de poging tot aanhouding van deze omstander ontstond een vechtpartij tussen drie gezinsleden die de man kenden en de agenten. Op een beveiligingscamera was te horen dat een van de dienders op een bepaald moment het woord 'kutneger' gebruikte.

'Ik moest noodknop gebruiken'

De agent heeft tijdens de zitting spijt betuigd over het gebruik van het scheldwoord. Maar ook heeft hij meerdere keren gewezen op het geweld van de gezinsleden. Een van de politiemensen zit nog steeds ziek thuis. Zij kwam tijdens de aanhouding onder een van de gezinsleden terecht en vreesde voor haar leven.

"Ik heb voor het eerst in 21 jaar politiewerk de noodknop moeten gebruiken", stelde de agent. Maar de politierechter vindt dat er geen sprake is van overmacht bij het gebruiken van het scheldwoord. "U weet als politieman: dit doen wij niet." Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een geldboete van 400 euro, maar de rechter verlaagde dat bedrag vanwege de context.

Racisme bij Rotterdamse politie

De Rotterdamse politie kwam eerder in opspraak omdat politiemensen zich racistisch hadden uitgelaten in een WhatsApp-groep. Ze appten ook discriminerend over gedode meisje Hümeyra. Deze groep agenten werden uiteindelijk alleen berispt en niet vervolgd. Dat leidde tot grote woede, zowel binnen het politiekorps als daarbuiten in de samenleving.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.