Terug

Volg Hart van Nederland

122 mensen opgepakt voor rellen in Eindhoven en Den Bosch

122 mensen opgepakt voor rellen in Eindhoven en Den Bosch

112

28 jan 2021, 15:54

Voor de rellen in Eindhoven en Den Bosch van deze week zijn inmiddels 122 mensen opgepakt. De komende dagen en weken zal dat aantal nog verder oplopen, heeft het OM donderdag bekend gemaakt.

Zondag vloog de vlam in de pan in het centrum van Eindhoven. Inmiddels zijn in het onderzoek 70 personen gearresteerd. De dag erop waren er rellen in Den Bosch, waarvoor tot nu toe 52 arrestaties zijn verricht.

Op vrije voeten

Een deel van de verdachten zit nog vast. Zij worden verdacht van ernstige feiten, zoals openlijke geweldpleging, mishandeling, opruiing, vernieling of diefstal in vereniging.

Maar het grootste deel van de arrestanten is inmiddels weer op vrije voeten. "Die mensen kun je natuurlijk niet dagenlang in de cel stoppen, daar zijn regels voor", meldt persofficier van justitie Janine Kramer. "Veel mensen uit deze groep krijgen later van ons bericht."

Het OM gaat nauwkeurig onderzoeken wat de verdachten precies hebben uitgehaald. Iemand die in eerste instantie is opgepakt voor het negeren van de avondklok, kan later een uitgebreider dossier krijgen als uit camerabeelden blijkt dat er met stenen naar de ME is gegooid.

Auto's en bankrekeningen

Bij zes verdachten is inmiddels beslag gelegd op bankrekeningen. Ook zijn er twee auto's in beslag genomen en is er loonbeslag gelegd. Dit geld kan later gebruikt worden om gedupeerden van de rellen te compenseren.

Het OM is nog bezig om ook beslag te leggen op vermogen en goederen van andere verdachten.

"Iedereen heeft gezien dat er enorm veel schade is aangericht", aldus Kramer. "Er zijn tal van ruiten vernield en andere spullen. Er zijn plunderingen in winkels geweest en wij vinden dat de daders hiervoor op moeten draaien."

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.