Terug

Volg Hart van Nederland

Automobilist zorgt voor ravage in Rijswijk, vermoedelijk lachgas in het spel

112

21 aug 2022, 08:35

Een automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor een ravage gezorgd op de Laan van Hoornwijck in Het Zuid-Hollandse Rijswijk. Even na 01.00 uur ging het mis. Door het ongeluk liggen er auto-onderdelen en straatmeubilair verspreid over de directe omgeving.

Bij het ongeluk waren er geen andere weggebruikers betrokken. Door nog onbekende oorzaak verliest de bestuurder de macht over het stuur, volgens ooggetuigen zou het voertuig veel te hard hebben gereden. De auto ramt een lichtmast, slaat vervolgens over de kop en komt uiteindelijk, op vier wielen, in de berm tot stilstand. De auto is zwaar beschadigd geraakt door het ongeluk.

Direct na het ongeval werden de hulpdiensten gealarmeerd. Ook de brandweer kwam met spoed ter plaatse. De automobilist kon zelfstandig uit zijn voertuig komen. De bijrijder zat bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden.

Lachgas

Een oplettende omstander heeft na het ongeluk gezien hoe een derde persoon na het ongeluk twee flessen lachgas uit de auto heeft gehaald. Deze zijn vervolgens teruggevonden in de naastgelegen sloot. Die persoon ging er daarna op een scooter vandoor. De ooggetuigen kon het kenteken doorgeven aan de politie, die wisten de persoon thuis aan te houden. Ook werden er ballonnen gevonden in het wrak.

De bestuurder is, nadat hij werd nagekeken door personeel van de ambulancedienst, aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.