Terug

Volg Hart van Nederland

Heftige beelden van brute overval op Mark Gillis gedeeld

Heftige beelden van brute overval op Mark Gillis gedeeld

112

28 mrt 2022, 19:56

In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden maandagavond heftige beelden getoond van de overval op Mark Gillis, de zoon van Massa Is Kassa-ster Peter Gillis. Te zien is hoe de overvallers flink tekeergaan en hem buiten zijn chalet mishandelen en naar binnen sleuren.

In de nacht van 6 op 7 november vorig jaar komt Mark thuis op Vakantiepark Prinsenmeer na een dag werken. Als hij de sleutel in de voordeur steekt, hoort hij dat mensen aan komen rennen. Op de bewakingsbeelden (hier te bekijken) is te zien dat er meteen pepperspray in zijn ogen wordt gespoten en dat hij getaserd wordt in zijn nek.

Schoppen en slaan

Drie mannen proberen hem vervolgens te overmeesteren door hem te slaan en te schoppen over zijn hele lichaam. Mark probeert nog los te komen, maar tevergeefs. Een van de mannen doet vervolgens de deur van het chalet open en de andere twee trekken hem aan zijn shirt mee naar binnen.

Vervolgens is op reconstructiebeelden te zien dat ze hem vastbinden met tiewraps en op zoek gaan naar een kluis. De daders halen alles overhoop, maar een kluis vinden ze niet. Wel nemen ze onder meer een telefoon, zonnebril en horloges mee. Als de drie na ongeveer een half uur weggaan, blijft Mark gehavend achter. Later wordt hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

'Stijf overeind in bed'

Gillis heeft nog dagelijks last van de overval, vertelde hij eerder aan Shownieuws: "Ik denk er eigenlijk nog iedere avond en iedere nacht aan. Iedere avond als het donker is of als ik een geluidje hoor of als er ‘s nachts bijvoorbeeld ergens vuurwerk afgaat, noem het maar op, dan zit ik stijf overeind in bed."

De politie is nog op zoek naar de drie verdachten. Ze weet inmiddels van een van de verdachten wie hij is dankzij een DNA-match. Mogelijk zou er nog een vierde verdachte zijn die op de uitkijk stond. De politie hoopt dat mensen die meer weten met ze in contact komen via het nummer 0800-6070.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.