Terug

Volg Hart van Nederland

Bejaarde man (72) overlijdt na beroving op straat: 'Ik geloofde mijn ogen niet'

Bejaarde man (72) overlijdt na beroving op straat: 'Ik geloofde mijn ogen niet'

112

21 sep 2022, 17:18

Afgelopen zaterdagmiddag wordt op klaarlichte dag in Rotterdam-Zuid een 72-jarige man beroofd van zijn portemonnee en horloge. De man op leeftijd aarzelt geen moment en zet de achtervolging in op de dader. Kort daarna wordt het slachtoffer onwel en overlijdt hij een dag later.

Het gebeurde ter hoogte van een pinautomaat bij het winkelcentrum Keizerswaard. "Ik heb de camerabeelden teruggekeken en ik geloofde mijn ogen niet. Dat hebben we hier nog niet eerder meegemaakt," laat winkelcentrumbeheerder Martin Jansen aan Hart van Nederland weten.

'Diep triest'

De dader werd door het slachtoffer zelf en meerdere omstanders staande gehouden. De dader blijkt een 43-jarige vrouw met onbekende woonplaats te zijn. "Diep en diep triest", noemt beheerder Martin Jansen het. Een tweede verdachte wordt in hetzelfde weekend nog als verdachte opgepakt. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een 36-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.

Dat het incident uitgerekend in Rotterdam-Zuid is gebeurd, zegt volgens Martin helemaal niets. "Het had overal kunnen gebeuren, ik zou niet willen dat deze buurt in slecht dag licht wordt gezet."

Niet verdacht van moord

Nadat de man zijn beroofster achternagaat, om hulp roept en door omstanders zijn spullen terugkrijgt, wordt hij onwel en zakt in elkaar. Een dag later overlijdt de man in het ziekenhuis.

De politiewoordvoerster laat aan Hart van Nederland weten dat de verdachten voor nu alleen diefstal ten laste worden gelegd. Mocht in het lopende onderzoek naar voren komen dat er een verband is tussen de beroving en het onwel worden, zal de politie ter zijner tijd hierop terugkomen.

Politiewoordvoerster van Rotterdam roept alle getuigen die zich nog niet hebben gemeld dat alsnog te doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.