Terug

Volg Hart van Nederland

Bergingsbedrijven slepen trekkers niet weg:  Wij gaan hier niet tussen staan'

Bergingsbedrijven slepen trekkers niet weg: Wij gaan hier niet tussen staan'

112

30 juni 2022, 12:20

Meerdere bergingsbedrijven door heel Nederland zijn niet van plan om trekkers weg te slepen in opdracht van de politie. In tijden van de boerenprotesten, waar sommige acties uit de hand lopen, staan bergingsbedrijven erop om 'zich hier niet in te mengen'. Ze willen zich niet bemoeien met de situatie tussen de boeren en de overheid, kiezen voor de veiligheid van het personeel en vinden dat defensie en politie eigen middelen dient in te zetten om de landbouwvoertuigen weg te slepen.

De tiental bergingsbedrijven - verspreidt over heel Nederland - waar Hart van Nederland mee sprak, willen uit privacy redenen anoniem blijven. De bedrijven benadrukken de beslissing om geen trekkers weg te slepen. "Dit is een kwestie tussen de overheid en de boeren. Hier gaan wij niet tussen staan", vertelt een van de bergingsbedrijven aan Hart van Nederland.

Een ander bedrijf vertelt dat werknemers van bergingsbedrijven de boeren uit hetzelfde dorp goed kennen. "Ze zijn vrienden van elkaar, drinken soms een biertje samen. Als een boer dan deelneemt aan protesten, is het een lastige kwestie om als werknemer oftewel 'vriend', de trekker weg te slepen. Dat doe je niet", aldus een van de bergingsmedewerkers die met Hart van Nederland sprak.

Alle begrip voor de boeren

Een ander bergingsbedrijf steunt de boeren en staat er niet achter hoe de overheid met het stikstofprobleem omgaat. "Ik sta niet achter het slopen van eigendommen, maar de reden waarom ze actievoeren begrijp ik helemaal. Ik ga de boeren dus absoluut niet van de weg slepen. Natuurlijk is het ook van belang dat mijn personeel veilig wordt gesteld, maar grotendeels heb ik gewoonweg begrip voor de boeren".

'Uitzonderlijke situatie'

In alledaagse situaties sleept ANWB wagens weg, maar op dit moment ziet ook dit bedrijf het afslepen van boerentrekkers als een 'uitzonderlijke situatie'. We kiezen er uit veiligheid voor het personeel voor om geen trekkers weg te slepen", vertelt Markus van Tol, woordvoerder ANWB. "Normaal gesproken werken wij voor de politie, maar nu niet. Wij vinden veiligheid belangrijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.