Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners springen uit raam om aan brand in Haagse portiekflat te ontkomen

112

19 apr 2023, 06:32

Vijf mensen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt door een woningbrand in Den Haag. Twee van hen sprongen uit het raam om aan de vlammen te ontkomen. De brand woedde in het trappenhuis van een portiekflat aan de Prinsegracht, in het centrum van de hofstad.

De twee mensen die uit een raam sprongen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis, meldt de brandweer. Het is niet duidelijk hoe het met ze gaat. Drie anderen hadden rook ingeademd en werden ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen.

De brandweer ontruimde alle veertien woningen in het pand. Eén bewoner en een kat moesten met een hoogwerker via het raam worden gered. De circa dertig bewoners van de portiekflat zijn opgevangen in een café in de buurt.

Brand onder controle

Om iets over 04.15 laat de brandweer weten dat het vuur in het pand onder controle is. Wanneer de geëvacueerde bewoners naar huis kunnen is onduidelijk. De brandweer ventileert het gebouw en controleert de woningen op de aanwezigheid van koolmonoxide. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Beeld: Regio15

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.