Terug

Volg Hart van Nederland

Boze boeren breken door politieblokkade bij huis minister Van der Wal

Boze boeren breken door politieblokkade bij huis minister Van der Wal

112

28 juni 2022, 23:08

Opnieuw staat er een groep boze boeren voor de deur van stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren wisten door een politieblokkade te breken. Volgens De Stentor gooien ze met vuurwerk.

Een woordvoerder van de minister bevestigt dat de boeren de een afzetting van de politie zijn gebroken. Ze duwden een politieauto opzij zodat tractoren de straat in konden rijden. De minister is niet thuis, aldus de woordvoerder. Het is de tweede dag op rij dat boeren betogen tegen het stikstofbeleid bij het woonhuis van de minister.

Politie Gelderland laat weten dat er bij het protest een politieauto is vernield en dat er een giertank is geleegd. Volgens de woordvoerder zijn er "duidelijk grenzen overschreden" en was de situatie "dreigend en onacceptabel, ook richting hulpverleners".

Nationaal commandant bij de politie Willem Woelders noemt het bij Op1 "onacceptabel" dat demonstranten voor de woning van de minister staan. "Je mag je verhaal doen, maar wat hier is gebeurd is intimiderend."

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver veroordeelt de actie van de boze boeren hard. "Stop deze waanzin. Stop met het bedreigen van deze minister en haar gezin. Dit heeft allang niets meer met je recht op demonstratie te maken."

Bewakingspost bij huis

Maandag plaatste de politie nog een bewakingspost bij het huis van de minister. Ruim twee weken geleden werd voor het eerst bij het huis van de bewindsvrouw betoogd. Dat gebeurde nadat zij haar stikstofplannen had gepresenteerd.

Eerder op de dag riepen premier Mark Rutte en minister Dilan Yeşilgöz (Justitie) de boeren nog op om zich bij hun protesten binnen de grenzen van de wet te houden. Rutte noemde boerenacties die tot gevaarlijke situaties leiden voor weggebruikers, ambtenaren of politici "onacceptabel".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.