Terug

Volg Hart van Nederland

Brand in toekomstige asielopvang Someren: vermoedelijk aangestoken

112

24 nov 2022, 09:03

In een kampeerboerderij in het Brabantse Someren is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Er raakte niemand gewond maar de slaapkamers zijn wel behoorlijk beschadigd, laat de politie weten aan Hart van Nederland. De boerderij zou vanaf maandag gebruikt worden als asielopvang. De politie gaat uit van brandstichting.

De brand brak tussen 00.30 uur en 01.00 uur uit en werd al snel opgeschaald naar een grote brand. Er kwamen drie blusvoertuigen en een hoogwerker op de melding af. De kampeerboerderij heeft een rietenkap maar de brandweer wist te voorkomen dat de brand over zou slaan naar het dak.

Weerstand

In de kampeerboerderij zouden vanaf komende maandag 450 asielzoekers opgevangen worden. Of er een verband is tussen de brand en de asielopvang, kan de politie niet zeggen. "Verschrikkelijk" noemt burgemeester Dilia Blok de brand: "Het mag duidelijk zijn dat ik dit soort gewelddadige acties afkeur." De gevolgen voor de crisisnoodopvang zijn volgens de burgemeester nog onduidelijk.

Onlangs ontstond er nog ophef onder de inwoners van de Brabantse plaats omdat zij het niet eens waren met de opvang van de asielzoekers, meldt Omroep Brabant. De bewoners vinden dat er te veel mensen worden opgevangen en gingen daarom in protest. Inmiddels zijn ze ook een petitie gestart.

Beeld: SQ Vision

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.