Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester Oldenzaal: 'Er heeft zich hier een wonder voltrokken'

Burgemeester Oldenzaal: 'Er heeft zich hier een wonder voltrokken'

112

4 apr 2022, 15:49

Het is "een wonder" dat iedereen levend en aanspreekbaar onder het puin in Oldenzaal vandaan gehaald is. Daar stortte aan de Hoefsmid een vrijstaand huis in na een gasexplosie.

Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal is opgelucht. "Er heeft zich hier een wonder voltrokken. Als je de beelden ziet is het bijna niet voor te stellen dat mensen die binnen waren er levend uit zouden komen", vertelt Welman tijdens een persconferentie maandagmiddag.

Drie gezinsleden binnen

Het huis stortte maandagochtend rond 09.45 uur in na een gasexplosie. Deze werd veroorzaakt door werkzaamheden voor een elektrische laadpaal. Tijdens de explosie waren drie gezinsleden en een monteur in het huis. Moeder, dochter en de monteur konden vrij snel gered worden. Met de vader van het gezin was wel contact, maar het duurde uren voor ook hij onder het puin vandaan kwam.

Met de slachtoffers gaat het naar omstandigheden goed. "Ze liggen buiten levensgevaar in het ziekenhuis in Enschede", aldus de burgemeester. "Mijn dank gaat uit naar alle hulpdiensten en buren. Het was prachtig om te zien hoe iedereen voor elkaar klaarstond."

Iedereen naar huis

Ook omliggende woningen raakten ernstig beschadigd door de knal. Toch heeft Welman goede hoop dat iedereen vanavond thuis kan slapen. De gemeente organiseert een bijeenkomst voor iedereen die daar behoefte aan heeft. "Daar is gelegenheid om verhalen en emoties met elkaar te delen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.